Wespen

 

In de maanden juni, juli en augustus is er veel wespen overlast. Rond die tijd zijn de nesten helemaal klaar en zullen deze insecten ook het meest bedrijvig zijn. Dan gaan ze opzoek naar voedsel zodat de rest van het nest kan overleven. Wespen zijn vaak op de dag werkzaam en bedrijvig.

Na dat het wespen seizoen is afgelopen gaan de meeste wespen dood, alleen de jonge koninginnen vertrekken en zoeken een goed beschut plekje om daar in winterslaap te gaan.

Wespen hebben een voorkeur voor spleten, gaten en kieren. Zorg er voor dat je deze zo goed mogelijk afdicht zodat de wesp er niet in kan gaan. Wespen zijn erg territoriaal en zullen zich niet vaak naast eeen ander nest bevinden. Heeft u ondanks al uw voorzorgsmaatregelen toch nog last van wespen. Wacht niet en maak gelijk een afspraak. Een wespennest kan in een paar dagen tijd van de grote van een tennisbal naar de grote van een voetbal gaan.

Hoe weet je of je last hebt van een wespennest? Een nest is gemakkelijk te herkennen. Een zoemend geluid en veel wespen die van het ene naar het andere punt heen en weer vliegen zijn duidelijke kenmerken van een wespennest. Zie je in de lente een grote zwart gele wesp vliegen? Dan zou dit zomaar een wespenkoningin kunnen zijn. Let goed op waar ze heen gaat zo dat u weet waar het wespennest zich zou kunnen gaan vormen.

Hoe gaat een wespen bestrijding in zijn werk? Eerst gaan wij van Ongedierte-randstad kijken waar de het nest zich bevind. Als het bekend is waar het nest zit zullen wij de entree en de exit inspuiten met Permas-D of Ficam-D(wespenpoeder) Dit is alleen voor de professionele bestrijder beschikbaar. Er zijn diverse spuitbussen beschikbaar bij de lokale bouwmarkt of supermarkt. Voor over het algemeen werken deze spullen niet of tijdelijk. In deze spuitbussen zit dezelfde werkzame stof alleen in een veel kleinere dosis. Ze zijn dus veel minder effectief of helemaal niet effectief. Als u een wespennest laat bestrijden door Ongedierte-Randstad geven wij 100% garantie.


Is het nest niet na 10 dagen weg. Komen wij gratis bij u terug!

Heeft u last van wespen of van een wespen nest wacht dan niet te lang en maak direct een afspraak! Zo dat u dan weer lekker in de tuin kan zitten en u geen last meer heeft van die vervelende wespen.

P.s Heeft u last van de de aziatische hoornaar geen probleem. Deze bestrijden wij ook!