De Kattenvlo


Als je op vakantie bent geweest, en net je hond of kat weer hebt opgehaald van vrienden, familie of het pension. Kan het voorkomen dat niet alleen je hond of kat last krijgt van de kattenvlo. Dit is de meest voorkomende vlo in west Europa. Ook als je een hond hebt zit daar vaak de kattenvlo op.

Heb je last van kriebel en een rode irritatie dan is de kans groot dat de kattenvlo je gebeten heeft. De kattenvlo is 1 van de parasitaire insecten. Een parasiet leeft van en op zijn gastheer. Je huisdieren of een ander lid van de familie kan als leefomgeving en voedselbron dienen.

Een kattenvlo heeft een volkomen gedaante verwisseling(eieren-larven-poppen-volwassen kattenvlo). De kattevlo kan in een korte periode erg veel eieren fabriceren. In zo'n 7 dagen kunnen ze bij normale kamer temperatuur na dat ze gegeten hebben 4-8 eieren produceren. De totale hoeveelheid eieren kan snel oplopen tot honderden eieren. Van eieren tot larven kan tussen enkele dagen en enkel weken duren. Om zich van larven tot pop te ontwikkelen kost het de kattenvlo 7 tot 21 dagen. Als de kattenvlo eenmaal getransformeerd is tot pop blijft hij daar 7 tot 14 dagen in zitten. Bij sommige vlooien kan het popstadium in de ideale omstandigheden zelfs 1 jaar duren. De volwassen kattenvlo kan wel 1 jaar oud worden.  


Hoe gaat de bestrijding van de kattenvlo in zijn werk? Nadat er een grondige inspectie is gedaan door de bestrijder van Ongedierte-Randstad waar uit blijkt dat u last heeft van de kattenvlo. Maken wij samen een afspraak voor de bestrijding. 1 dag voor dat de bestrijding plaats vind vragen wij u om de spullen van uw huisdieren(deken, stoffenmand, kattenkussentje etc.) te wassen op 60 graden. Een bestrijding tegen vlooien doe je doormiddel van een naden en kieren behandeling ook spuiten wij eventueel onder de bank en de bank zelf in. Het is de bedoeling dat u niet in de ruimte aanwezig bent als wij de bestrijding uitvoeren. Als wij de bestrijding hebben afgerond dan zetten wij de ramen open. Dit doen wij om het verdampingsproces te versnellen. Na 4 tot 6 uur mag u weer naar binnen als de vloeistof voldoende verdampt is.


Denkt u dat u last heeft van vlooien, en wilt u een bestrijding laten uitvoeren. wacht dan niet te lang en maak nu een afspraak. Zodat u weer rustig kan genieten van een schoon en vlo vrij huis.