BedwantsenBedwantsen hebben een afkeer van licht, meestal gaan ze s'nachts op zoek naar hun voedsel (bloed). Ze stoppen zich, 1 keer in de week vol met bloed met het bloed van zoogdieren, wij mensen maar ook huisdieren zoals de hond of kat. Na het eten trekken zij zich terug in hun toevluchtsoord. Ze verbergen zich graag in spleten en plooien van matrassen, ook zijn ze te vinden in naden van gordijnen, in zomen van bedgerei, en in de ombouw van 1 en 2 persoons bedden of boksprings, maar ook onder de plint van de vloer, achter spiegels en wandcontactdozen.

Waar kan ik bedwantsen vinden? Er is een mogelijkheid om zelf opzoek te gaan naar de nestelplaats(en) van de bedwantsen.U gaat opzoek naar: het imago (de volwassen bedwantsen), de nimf, huid resten die ze achterlaten na het vervelen, eieren en ontlasting. Het is handig om bij het zoeken een zaklamp, een loep en handschoen te gebruiken.

De vrouwtjesbedwants produceert meestal tussen de 100 a 250 geelwitte eieren. Bij de ideale temperatuur kan dit wel oplopen tot de 500 eieren.
De ideale temperatuur ligt tussen de 20°C a 25°C.

Het proces van eieren tot volwassen exemplaren heeft een ontwikkelingstijd van een maand tot anderhalve maand. Schrik niet maar het diertje kan wel 1 jaar leven.

Wat kan ik doen om dit nare insect te verdelgen? Als een bedwants je bijt is dit direct waarneembaar. Het word direct opgezwollen en u krijgt acuut last van een hevige kriebel.Mensen die zeer gevoelig zijn voor de beet van een de bedwants kunnen er onwel van raken. Hoe vaker gebeten hoe groter de kans. Een verdelgingsactie begint altijd met een onderzoek in de ruimte waar de bedwants is aangetroffen. Dit doen wij doormiddel van lijmvallen of door middel van speciale honden die er op getraind zijn om de geur van bedwantsen te lokaliseren. Mocht er een grote infestatie zijn gelokaliseerd, is het mogelijk dat meerde ruimtes onderzocht zullen moeten worden.

De inboedel moet grondig onderzocht worden. Kasten zullen moeten worden geleegd en gedemonteerd worden moeten leeg gehaald, zodat al de spleten, kieren en eventuele nestelplekken van dit vervelende insect bestreden kan worden. Denk ook om de plint onder het bed, wandcontactdozen en lichtschakelaars. Schilderijen en spiegels zullen van de muur gehaald moeten worden. 1 dag voor dat er een bestrijding plaats vind, zult u al uw kleding moeten wassen in bij ons verkrijgbare oplosbare wasmachine zakken. Ook zal het matras en gordijnen gestoomd moeten worden. Na 6-10 weken zal er een herhaal behandeling uitgevoerd moeten worden.

Let op !!! Het is aan te raden om geen kleding of bedgerei te verplaatsen van de geinfecteerde ruimte naar andere ruimtes in de woning / bedrijfspand. Ook moeten alle andere objecten in dezelfde ruimte blijven.

Denkt u last te hebben van bedwandsen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Ongedierte-Randstad. Zo dat we snel met dit vervelende probleem kunnen afrekenen en u weer een kan genieten van een prettige nachtrust.